Hebben diner in Le temps des cerises

Dit is een geweldige plek om enkele van de traditionele lokale gerechten te proeven. Begin met een huisvoorgerecht: een drankje gemaakt van kersenwijn en kirsch (kersenlikeur). Leun achterover en geniet van de decoratie, voornamelijk rood en wit, met wendingen die doen denken aan een Parijse keuken in de jaren 1950. Neem een frisse salade met spekjes (spekjes), gepocheerd ei en azijnsaus . Dan, de beroemde Jamboneau : knokkel van varkenspoot gekookt met Macon-wijn en geroosterd met Béarnaisesaus. Het zou niet compleet zijn zonder een fles Caracole (nog een traditioneel bier uit Namen).

Deze attractie en alle andere zijn te vinden op de startpagina.

Hoe zich te gedragen in een restaurant?

Het bezoek aan het restaurant begint met het indienen van de bestelling. Als u nog nooit eerder op een bepaalde plaats hebt gegeten, vertrouw dan op de mening van de ober. Vraag welke specialiteiten hij kan aanbevelen, of vraag om een paar woorden over een bepaald gerecht. Na het plaatsen van de bestelling, bedank de ober voor zijn hulp en vriendelijkheid.

  • Onthoud: we kosten alleen eten als een begeleider zijn bestelling ontvangt.
  • Vrouwen zitten niet aan tafel met hoed of handschoenen, mannen zonder jas.
  • Dank de ober niet voor elk van de gebrachte gerechten, asbak, enz. Tenslotte is het bedienen van gasten zijn verantwoordelijkheid. Probeer hem toch niet te negeren. Je kunt je dankbaarheid uiten door je hoofd of een glimlach te knikken.
  • Gebruik al het gespecificeerde bestek, beginnend bij het buitenste bestek.
  • Als u tijdens een maaltijd een tijdje weg moet gaan, sta op van de tafel, haal het servet van uw knieën en leg het op de stoel. Als het de tafel raakt, geeft dit aan de ober aan dat het diner voorbij is.
  • Als er iets op het bord op de grond is gevallen of als de tafel vies is, zullen we dit melden aan het personeel.
  • Als we een groot of onsmakelijk stuk voedsel vinden, nemen we het discreet uit onze mond en plaatsen het op de rand van het bord.
  • Elke keer dat we de tafel verlaten, is het gepast om te zeggen: “Het spijt me, ik ben zo terug.”
  • Als we een defect in ons gerecht hebben ontdekt (bijvoorbeeld een stuk kurk in wijn), kunnen we proberen het eruit te halen met behulp van bestek. Het is echter veiliger om de ober om hulp te vragen.
  • Tijdens de maaltijd hebben we geen kritiek op het terrein, de voedselkwaliteit of de prijzen.
  • Houd uw polsen op tafel tijdens het eten. Het is verboden om je ellebogen wijd uit elkaar te houden of op de tafel te leunen, met bestek te spelen, te knabbelen of met voedsel in je mond te praten. We gebruiken geen tandenstokers in het bedrijf. We kunnen ze alleen in het toilet gebruiken.
  • Als we opstaan proberen we geen geluid te maken met de stoel, we verplaatsen deze langzaam en geruisloos.
  • Opmerking voor mannen: goede manieren vereisen dat een vrouwenstoel zowel aan het begin als aan het einde van de vergadering wordt verplaatst.
  • Opmerking voor dames: overdrijf de hoeveelheid parfum niet. In het restaurant moeten we de geur van gerechten proeven, geen parfums.
een romantische maaltijd voor twee

Hoe je naar de plek komt?

Als je met de auto voor je vriendin kwam, sta jezelf dan niet toe om dit evenement met een hoorn te trompetten. Als je ziet dat ze het gebouw al heeft verlaten, stap je zelf uit de auto om haar buiten te begroeten. Help haar plaats te nemen in de auto door zijn deur achter haar te openen en te sluiten. Doe dit ongeacht of je met de taxi, je eigen auto bent gekomen, gebruik de vriendelijkheid van een van je ouders of een gemotoriseerde collega.

Nadat u het restaurant bent gepasseerd, stapt u snel en efficiënt genoeg uit de auto zodat uw gast kan raden dat u hem wilt helpen uitstappen en geeft u dus op met proberen het voertuig alleen te verlaten.

Hoewel het je op het eerste gezicht vanzelfsprekend lijkt dat je als gastheer het pand op de tweede plaats moet betreden (na je vriendin), hangt de uiteindelijke beslissing in dit geval af van wat voor soort deur je nu voor je hebt.

Als je ze als enorm en moeilijk te openen beoordeelt, vraag je gast dan de woorden: schat, laat me eerst naar binnen – en nadat je de deuren van het restaurant hebt gedwongen, nodig je haar uit binnen te komen. (Gedetailleerde informatie over dit onderwerp is te vinden in het artikel: “Waarschuwing! Obstakel – deur!”).

Het feit dat je je vriendin moet helpen haar jas uit te trekken (jij, niet de garderobe-begeleider), betekent niet dat je in elk geval onmiddellijk na het bezoeken van de garderobe met je armen uitgestrekt naar haar staat en besluit dat ze de eerste moet zijn die de hoes moet verwijderen.

Welnu, in deze zaak, zoals in alle andere situaties waarin men naar de principes van savoir vivre zou moeten verwijzen, moet men zich primair door de rede laten leiden. Dus, aangezien je partner de rij knopen moet verwerken, maak je de jasriem los en verwijder je de broche die de kraag vastmaakt, besluit je eerst je jas te verwijderen. Door het tegenovergestelde te doen, introduceer je een sfeer van nervositeit en kunstmatigheid, en de handen van je gast trillen als resultaat – in plaats van te versnellen, zullen ze de hele actie vertragen.

In de lobby van het pand of bij de ingang van de kamer moet je een manager zoeken (hoewel hij je liever benadert), die na het verkrijgen van de relevante informatie (voer de naam, achternaam of wachtwoord in die je hebt gebruikt bij het boeken van de tafel) je gast en jou in de goede richting zal leiden . Dus je meisje volgt de manager en jij volgt haar.

Het hoofd van de kamer moet na het bereiken van de tafel een van de stoelen naast hem verplaatsen en zo de vrouw helpen haar plaats in te nemen. Als dit niet gebeurt, moet u deze taak uitvoeren.

Kies eerst de beste plaats voor haar, d.w.z. de meest aantrekkelijke en de meest geschikte plaats (1). Verplaats vervolgens de stoel naar een optimale afstand – dit is de stoel waarop deze vrije toegang heeft tot de tafel, maar ook niet te ver er van verwijderd is. (Nadat je de stoel hebt verplaatst, moet je vriendin eindelijk op de juiste afstand van de tafel zijn.)

Ga zitten ten opzichte van een vis of aan haar linkerhand, waardoor het bewijs van kennis van de rechterhandregel wordt geleverd, waarbij de gastheer wordt bevolen zijn gast aan zijn rechterkant te plaatsen.

Vergeet niet dat u niet alleen elke keer moet opstaan ​​als uw partner de tafel verlaat, maar ook moet helpen om op te staan ​​door de stoel weg te duwen. Zien hoe ze terugkomt naar de tafel zich op dezelfde manier gedraagt. Dankzij dergelijke gebaren verdien je het om een ​​echte heer te worden genoemd, je vriendin voelt een dame en het hele diner krijgt een onbetaalbare setting.

Hoe iets bestellen in dit restaurant?

Als je met de auto voor je vriendin kwam, sta jezelf dan niet toe om dit evenement met een hoorn te trompetten. Als je ziet dat ze het gebouw al heeft verlaten, stap je zelf uit de auto om haar buiten te begroeten. Help haar plaats te nemen in de auto door zijn deur achter haar te openen en te sluiten. Doe dit ongeacht of je met de taxi, je eigen auto bent gekomen, gebruik de vriendelijkheid van een van je ouders of een gemotoriseerde collega.

Nadat u het restaurant bent gepasseerd, stapt u snel en efficiënt genoeg uit de auto zodat uw gast kan raden dat u hem wilt helpen uitstappen en geeft u dus op met proberen het voertuig alleen te verlaten.

Hoewel het je op het eerste gezicht vanzelfsprekend lijkt dat je als gastheer het pand op de tweede plaats moet betreden (na je vriendin), hangt de uiteindelijke beslissing in dit geval af van wat voor soort deur je nu voor je hebt.

Als je ze als enorm en moeilijk te openen beoordeelt, vraag je gast dan de woorden: schat, laat me eerst naar binnen – en nadat je de deuren van het restaurant hebt gedwongen, nodig je haar uit binnen te komen. (Gedetailleerde informatie over dit onderwerp is te vinden in het artikel: “Waarschuwing! Obstakel – deur!”).

Het feit dat je je vriendin moet helpen haar jas uit te trekken (jij, niet de garderobe-begeleider), betekent niet dat je in elk geval onmiddellijk na het bezoeken van de garderobe met je armen uitgestrekt naar haar staat en besluit dat ze de eerste moet zijn die de hoes moet verwijderen.

Welnu, in deze zaak, zoals in alle andere situaties waarin men naar de principes van savoir vivre zou moeten verwijzen, moet men zich primair door de rede laten leiden. Dus, aangezien je partner de rij knopen moet verwerken, maak je de jasriem los en verwijder je de broche die de kraag vastmaakt, besluit je eerst je jas te verwijderen. Door het tegenovergestelde te doen, introduceer je een sfeer van nervositeit en kunstmatigheid, en de handen van je gast trillen als resultaat – in plaats van te versnellen, zullen ze de hele actie vertragen.

In de lobby van het pand of bij de ingang van de kamer moet je een manager zoeken (hoewel hij je liever benadert), die na het verkrijgen van de relevante informatie (voer de naam, achternaam of wachtwoord in die je hebt gebruikt bij het boeken van de tafel) je gast en jou in de goede richting zal leiden . Dus je meisje volgt de manager en jij volgt haar.

Het hoofd van de kamer moet na het bereiken van de tafel een van de stoelen naast hem verplaatsen en zo de vrouw helpen haar plaats in te nemen. Als dit niet gebeurt, moet u deze taak uitvoeren.

Kies eerst de beste plaats voor haar, d.w.z. de meest aantrekkelijke en de meest geschikte plaats (1). Verplaats vervolgens de stoel naar een optimale afstand – dit is de stoel waarop deze vrije toegang heeft tot de tafel, maar ook niet te ver er van verwijderd is. (Nadat je de stoel hebt verplaatst, moet je vriendin eindelijk op de juiste afstand van de tafel zijn.)

Ga zitten ten opzichte van een vis of aan haar linkerhand, waardoor het bewijs van kennis van de rechterhandregel wordt geleverd, waarbij de gastheer wordt bevolen zijn gast aan zijn rechterkant te plaatsen.

Vergeet niet dat u niet alleen elke keer moet opstaan ​​als uw partner de tafel verlaat, maar ook moet helpen om op te staan ​​door de stoel weg te duwen. Zien hoe ze terugkomt naar de tafel zich op dezelfde manier gedraagt. Dankzij dergelijke gebaren verdien je het om een ​​echte heer te worden genoemd, je vriendin voelt een dame en het hele diner krijgt een onbetaalbare setting.

Het is duidelijk dat niet alle genoemde elementen moeten worden opgenomen als onderdeel van het dinergeschenk. Het is eerder een set voor een hele dag feest, bijvoorbeeld een bruiloftsreceptie. Als we echter kennis hebben van de juiste chronologie van de stadia van adoptie, kunnen we ze samenstellen op basis van de middelen en omstandigheden.

Voordat u de ober (5) aan uw tafel vraagt, vraagt ​​u uw gast welke posities hij heeft gekozen. U moet beginnen met het plaatsen van uw bestelling bij hen. Voer ten slotte de gerechten in die u zelf hebt gekozen.

Als uw financiën en omstandigheden dit toelaten (u rijdt niet op de terugweg), bestelt u een fles wijn of op zijn minst een glas van dit drankje.

Als het dinergeschenk gaat over de verjaardag van je vriendin of de verjaardag van je relatie, vraag dan om een ​​dessert zoals een minicake (bijvoorbeeld een grotere cake) en een of meer kaarsen (in een symbolisch aantal) kaarsen. Om dit element van de avond voor haar een verrassing te maken, moet je erover nadenken en het van tevoren bestellen.

De taak om gerechten te kiezen en de ober te vertellen over beslissingen die met hem te maken hebben, zal zeker gemakkelijker zijn als je ze in twee fasen verdeelt. Dessert alleen bestellen na het eten van het voorgerecht, soep en hoofdgerecht is een veel voorkomende en goede gewoonte. In dit stadium is het voor ons veel gemakkelijker om onze capaciteiten te beoordelen en te bepalen wat voor soort dessert we willen.

een viermansfeest

Betaling

Voordat je naar de ober gaat om te betalen voor het diner, vraag je gast of hij andere wensen heeft met betrekking tot het menu. Het zal een aardig en welkom gebaar zijn, hoewel om eerlijk te zijn, van een puur beleefde aard. Na zo’n rijke, multi-component adoptie niedosycie moeilijk om over te praten, maar de man moet het gevoel dat hij was, en niet de gastheer besloten om eind consumptie.

Betaling van rekeningen dient niet te geschieden in het bijzijn van andere gasten. De noodzaak om de juistheid te controleren, het bedrag van de fooi te berekenen, en vooral om te bepalen of deze niet automatisch door de restaurantkassier (8) in de rekening is opgenomen, op zoek naar de portemonnee en daarin de juiste bankbiljetten, wachtend op de rest – dit zijn beschamende activiteiten voor zowel de gastpersoon, en gastheer.

De situatie wordt verder gecompliceerd door de eis om de factuur geheim te houden voor de eerstgenoemde. Dus hoe voltooi je deze taak zodat alles plaatsvindt comme il faut (9)?

De natuurlijke orde van zaken is om naar het toilet te gaan in de laatste fase van de vergadering. Dus, gebruik makend van deze omstandigheid, overhandig de ober een factuurverzoek. Door het aanpassen van het verschuldigde bedrag op de terugweg, ervoor zorgen dat u een niveau van comfort voor deze actie, en de gast zal verlegenheid redden.